Jdi na obsah Jdi na menu
 

Gas blowback G32C OD verze od KJ Works

7. 2. 2010

Plynový Glock G32C v Olive Drab zbarvení rámu v Blowback provedení


Výrobce: KJ Works

Váha: cca 650g

Zásobník: Low-Cap 20 kuliček

Délka: cca 180mm

Úsťová Rychlost: 70-85 m/s(s plynem Guarder powerful Gas)

Hop-Up: regulovatelný

Typ střelby: jednotlivě

Blow-back: ano

Materiál těla: kov(závěr) ABS(rám) – dle ostré předlohy

Balení obsahuje: zbraň G32 OD, zásobník Low-Cap 20BB a zkušební kuličky

Cena: 1900Kč(Airsofmorava, BAS- s dekorační slevou)

 

Zpracování zbraně:

Velmi dobré, zbraň pěkně sedne do ruky(i v rukavicích), všechno dobře sedí nikde se nic zbytečně nevrglá a neskřípe. Má ražení výrobce, ražení .357 na vnější hlavni ve výhozím okénku a ražení sériového čísla na pojistce. Závěr je z velmi bytelně vypadajícího kusu kovu a spolu s vnější hlavní je v pěkné černé barvě, mířidla jsou pak bíle zvýraznějná pro komfortnější a rychlejší zamíření. Barevné provedení rámu je olivové a nevykazuje nikde známky nějakých příměsí barev nebo materiálů, které by tam neměli být. Na rámu je lišta pro přidělání příslušenství(baterka, laser atp.) Vnitřní díly(až na expanzní válec-trysku) jsou kovové. Jediné co mě na první pohled zarazilo, byla absence spoušťové pojistky typické pro glock, nicméně podle pozdějších zjištění toto vůbec neovlivňuje ovládání zbraně.

 

Zpracování zásobníku:

Zásobník je kovový podporující zastavení závěru v zadní poloze po vystřelení poslední kuličky. Nesetkal jsem se, s tím, že by nějak utíkal, či jinak zlobil.

 

Ovládání zbraně:

Zbraň se ovládá téměř schodně s ostrou předlohou. Po naplnění zásobníku kulemi a plynem ho vložíme do zbraně. Po vložení zásobníku závěrem natáhneme do zadní polohy a pustíme ho, abychom nabili první kuli. Poté je zbraň připravena ke střelbě, stačí jen začít střílet. Po vystřelení poslední kule zůstane závěr v zadní poloze, vytáhneme vystřílený zásobník, vložíme naplněný, zmáčneme tlačítko výpouštění závěru na levé straně pistole nebo lehce potáhneme závěr zpět a pustíme(tlačítko vypouštění závěru se samo uvolní) a opět je připravena ke střelbě(již se nemusí natahovat atp.). Zbraň má pojistku vepředu před lučíkem spouště, zajištuje se posunem směrem k lučíku.

 

Rozborka zbraně:

Velmi jednoduchá, vyndáme zásobník, potáhneme závěr dozadu a pak stáhneme rozborkovou páčku směrem dolů k lučíku spouště a závěr vysuneme vpřed. Nyní můžeme regulovat hopup a vyčistit a namazat zbraň. Dále můžeme ještě rozložit závěr, tím, že vytáhneme vratnou pružinu s vodičem a poté i vnejší hlaveň spolu s vnitřní. V opačném postupu zbraň složíme.

 

Střelecké vlastnosti:

úsťová rychlost: v základu cca 80m/s s plynem GUARDER POWERFUL GAS

Bez problémů se s tímto plynem dá vyprázdnit zásobník takřka v okamžiku, bez jakékoliv známky snížení výkonu. I při takto rychle vystříleném zásobníku(cca 4-5vteřin) závěr zůstává po poslední vystřelené kuli v zadní poloze. Bez dalšího naplnění plynem lze pak stejnou rychlostí vystřílet další zásobník(20bb), ale už je pak znát slabší výkon a závěr se nezastaví v zadní poloze po poslední kuli.

Přesnost je co dovoluje krátká hlaveň a záměrná velmi dobrá.

 

Náhradní zásobníky:

Kompatibilní s KJ Works G23(jiné označení KP-03).Náhradní zásobníky se dají sehnat v ceně kolem 500-800kč(záleží na prodejci).

 

Závěrem:

Co se týče mých záložních plynových zbraní(a že sem jich pár měl), tak tento Glock byl jednoznačně nejlepší kup, mohu jen doporučit.

Aktualizace(11.10.2010): Takže po dalších měsících používání se moje zjištení ohledně této zbraně doplňují o to, že občas zlobí zásobník, tím, že se zaseknout v šachtě kule a pak taky má závěr tendenci nedovřít(není to moc časté, při střelbě prakticky vůbec a při ručním natažení někdy nedovře). Nicméně musím podotknout, že zbraň už něco nastřílela aby se mohly unavit pružinky(ať už vratná nebo zásobníková) a zbraň tuto sezonu viděla olej jenom svátečně, nebyla kdovíjak čištěná(hanba mě)  a párkrát se i koupala. Takže stále platí, že je to nejlepší záložka jako sem kdy koupil..

 Máca

 

Náhledy fotografií ze složky Gas blowback Glock 32C od KJ Works

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rozborka,sborka

(Luckyno, 8. 2. 2010 17:43)

Je to vazne skvelej qwer.rozborka ,sborka se da udelat pod 30 sekund ...(po trose treningu.
Do te zbrane jsem se zamiloval...CHUCK Norris jiz neni jedinym clovekem co spi s polstarem pod pistoli;-)

Dodatek

(Batman, 8. 2. 2010 9:28)

Kupoval jsem tohohle Glocka Lukášovi, takže jsem si s ním trochu zastřílel a musím jednoznačně napsat, že ačkoliv mam k plynovým zbraním výhrady, tak tato je uplně skvělá! :) s Guarder plynem střílí jak vzteklá, všechno těsní, prostě paráda, kdybych si někdy měl koupit plynovku, koupím 100% tuhle.