Jdi na obsah Jdi na menu
 

Operace Lizard III - 7.-8. 4. 2012 Nové Dvory v Ralsku

19. 3. 2012

 

  • Registrace potvrzena, vstupné zaplaceno (190,-), účastnící ho uhradí Petrovi, který to platil hromadně (buď hotově na akci, nebo převodem na účet 1369176043/0800)
  • Zákaz veškeré pyrotechniky dělající "Bum" a nespadající do kategorie I a II
  • V pátek si budou ti, co chtějí něco prodávat, stavět stánek na tržišti, jinde není obchod povolen ( i k tomuto potřebujou povolení od guvernéra)
  • Registrovat se budeme hromadně v pátek večer, každý musí u registrace předložit OP
  • Mladší 18ti let nezapomenou doma podepsané potvrzení od rodičů!
  • V pátek není alkohol zakázán, ale v sobotu a v neděli už ano!
  • Kdo chce, vemte si zbraň - v kišlaku (vesnici) vám ji nemůžou zabavit... ale dbejte RP, takže ideálně žádný RIS lišty, kolimátory atp...
  • Má bejt hnusně, tak si vemte teplý věci, i na spaní

 

Stránky akce

Batman

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Závěrečné info:

 

Informace pro vesničany

Chování ISAF vůči vesničanům:

  1. Civilista je každý, kdo se po prostoru pohybuje beze zbraně (mimo vesnice)
  2. může být zastaven a podroben prohledaní
  3. nesmí být použito nepřiměřeného fyzického násilí
  4. nemohou mu být odebrány osobni věci a věci denní potřeby
  5. v případě, že si vyžádá pomoc příslušníků ISAF mělo by mu bytí vyhověno
  6. ve vesnici smí mít zbraň na obranu svého obydlí, nemůže mu zde bytí zabavena (jakmile bude za hranici vesnice je považován za Taliban)
  7. pokud dojde k zasažení civilisty je povinností ISAF provést jeho ošetření

 

Chování ISAF vůči Talibanu:

  1. Taliban, je každý, kdo se pohybuje po prostoru mimo vesnici se zbrani v ruce, na zádech nebo kdekoliv jinde.
  2. na Taliban muže být vedena palba,ale je lepší ho zadržet než zabít
  3. při zadrženi Talibanu mu jsou odebrány všechny zbraně, nosný systém, a další nebezpečné věci, zadrženému zůstává pouze oblečeni a pokrývka hlavy (samozřejmě obuv) a jeho osobní věci,po dohodě mu mohou být nasazeny pouta, která ho nesmi nijak fyzicky poškodit a je odveden HQ (dále určí veleni ISAF). Všechny odebrané věci musí mít zajatec neustále na dohled, nesmí mu být schovávány neboť to je v rozporu se zákonem o omezování svobody a podobně.
  4. Zajatec, který je odveden k výslechu může požádat o asistenci guvernéra. Na tuto žádost mu musí ISAF vyhovět a guvernéra k výslechu pozvat. Pokud bude guvernér zaneprázdněn, může za sebe poslat náležitě poučenou osobu s potvrzením, že je způsobilá k účasti u výslechu.
  5. Zajatec může být odveden buď do zadržovací cely na ISAF bázi či do vězení. Záleží, kde vás odchytí a jak se dohodnou, myslím si, že pokud budete hodně ukecaní a budete smlouvat, tak vás dají do vězení, kde to bude asi lepší jak u ISAFu.

 

Chování vesničanů vůči ISAFu:

  1. Chovejte se k nim tak, že oni mají zbraně, čili z jejich směru můžete očekávat reakci na vaše nepřiměřené chování.
  2. Snažte se s ISAFáky bavit, obchodovat, zvát na různé akce a podobně.
  3. Pokud narazíte na nějaký trouby, co jsou nadržený na střelbu, jděte od nich pryč a nechte je, ať se nudí.
  4. Pokud se budete chovat vulgárně, nepřiměřeně a hrubě, očekávejte, že vám to ISAF oplatí.
  5. Pokud budete vyloženě pobouřeni chováním, některého ISAFáka, podejte trestní oznámení guvernérovy, pomocí ANA a MP se tyto konflikty budou řešit.
  6. Hlavní náplní ISAFu je zničení Talibanu a zamezení pašování drog, tak se podle toho chovejte a když se vás budou ptát, jestli jste viděli Taliban, odpovězte jim podle svého nejlepšího svědomí :)

 

Chování ANA:

  • V ANA jsou především naši krajané, kteří se nám snaží pomoct.
  • Dohlíží na dodržování předpisů a tradic, mohou pokutovat řidiče za rychlou jízdu, přetížení vozidla či za vjezd do vesnice bez povolení.
  • Pokuty: Její výše je dle dohody obou stran, vše, co se vybere na pokutách bude zaevidováno a celá částka se odešle na konto Help for Regi. Každý pokutovaný se podepíše jménem (jakýmkoli), které bude zveřejněno po skončení akce na webu, aby se dala sečíst celková částka a nepadali narážky, že to šlo organizátorovy do kapsy. Výše pokut od 5 do 20kč na osobu či podle domluvy obou stran.

 

Poloha vesnic a dalších důležitých bodů: http://mapy.cz/s/3t5b

 

 

Asadabad: Stařešina Mahony Jednotky ve vesnici: POSER, 101. A. D. + 15 míst volných

 

Khas Konar: Stařešina Rigss Jednotky ve vesnici DSO + SAVE

 

Sarkani: Stařešina Šáfa + Guvernér Krtek + všechny jednotky, které nejsou napsané výš (tedy i my).
Ve vesnici Sarkani bude dům guvernéra, soudní dvůr, základna ANA, obvodní lékař ve své ordinační hodiny a trh.

 

ISAF:

  • místo, které je plné vojáků v divném oblečení, nevíme, kdy vstávají a chodí spát, proto je musíme probudit naší ranní motlitbou v 0500 :)
  • Na toto místo budete nejčastěji odvedeni k výslechu.

 

Vězení:

  • Místo, které má pod palcem ANA, ale jelikož jich je málo, budou ho hlídat jednotky ISAF.
  • Vězeň toto místo nemůže svévolně opustit, ale pokud budou všichni ISAFáci v okolí mrtví…

 

Parkoviště, OFF ZONE, mrtvoliště:

  • Zákaz střelby, slouží pro mrtvoly ale i pro všechny, kdo potřebují být chvíli OFF GAME.

 

Občanský průkaz:

  • Dovyplňte jakýmkoli textem, přiložte fotografii a noste to u sebe. Může to být klidně černobílé, velikost cca jako klasická občanka.
  • Kdo to nebude mít, zažádá si před akcí u Guvernéra o potvrzení trvalého pobytu. Na něj nepotřebujete fotografii, pouze se vyplní údaje a nějaké drobnosti.

https://asvitezna.estranky.cz/img/picture/53/obcanka.jpg

 

 

Na akci jedeme hlavně dělat divadlo a atmosféru, proto všechny žádám, aby špatnou náladu nechali doma a nedělali zbytečný problémy.

Všichni, co můžete přivézt jakékoli rekvizity, vezměte je.

Snažte se udělat co nejlepší atmosféru a prosím vás, vyvarujte se zbytečným hádkám co kdo může a nemůže, pokud k něčemu takovému dojde, tak se snaže opravdu odejít pryč a nedělejte ještě větší hádky.

Chci taky upozornit všechny, kdo přijeli střílet, ať počítají s tím, že se moc střílet nebude. Jde opravdu o to divadlo a psychický nátlak na ISAF.

 

ANA: Je pro nás přátelská a na naší straně, takže když se s nima domluvíte, určitě vymyslíte nějaký obvinění vůči ISAF, který může guvernér řešit. Jak jsem psal výše, ANA bude dohlížet na pořádek, hlídat zloděje a podobně, prostě něco jako herní policie, takže podle toho se k nim taky snažte chovat.

 

Guvernér: Je to náš přítel, takže se na něho nebojte obrátit s jakoukoli prosbou. Kdo bude chtít cokoli prodávat, musí mít od guvernéra povolení k prodeji s razítkem a podpisem, takže je potřeba si zažádat.

 

Naším hlavním úkolem je pašování drog z dobu A do bodu B. Tyto pozice mi ještě Nikola nesdělila, prej mi je řekne na místě, pokud ne, úkol jsme splnili, protože bude všechno tam, kde má být.

Dalším úkolem je donutit ISAF, aby opustili naši zemi, na postupu se domluvíme během akce.

Na sobotu plánujeme fotbalový turnaj, proto by bylo vhodné, aby se v každé vesnici domluvila skupinka 15 lidí, kteří by utvořili družstvo.

Následoval by zápas každý s každým a večer by jsme se pokusili ukecat ISAFáky na přátelský zápas.

Vezměte si sebou nějaký ty nástrahy, muslimskou hudbu, oblečené odpovídající reálu, nechci vidět žádný kšiltovky a klobouky, to tam civilisti nenosej a vyvaruje se pak dohadům, že si ISAF myslel, že to jsou PMC.

Dále osobně zakazuji balistické vesty a helmy, taktických vest se prosím taky raději vyvarujte, pokud je na sobě budete mít, mějte na sobě takové oblečení, aby bylo již z dálky jasné, že jste od talibanu.

 

Prosím všechny, aby mě v pátek večer či v sobotu ráno vyhledali ve vesnici Sarkani a potvrdili mě, že dorazili, je to jen z důvodu zjištění skutečných počtů na naší straně, protože od Nikol se to asi nedočkám.

Na místě by jsme vyřešili nejasnosti v pravidlech a kdyby někdo chtěl bydlet v jiné vesnici, tak třeba i přestěhování. Pokud budou jakékoli dotazy, ptejte se.
 

Stařešina Sarkani Neoficiální organizátor Vesničanů/Talibanu Oberfeldwebel Šáfa Zugführer 2./Panzergrenadierbataillon 412

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Základní informace

 

Datum konání akce: 6.-8.4.2012
 
Herní prostor: Ralsko-Novy Dvur
 
Vstup na akci od 18ti let,od 15ti let jen se souhlasem rodičů viz. vzor
 
Akce trvá 24hod bez přerušení
 
Začátek akce: sobota 09:00
 
Registrace na místě v pátek od 16:00 do 22:30 hod, v sobotu od 05:30 do 07:30 hod
 
Při nedodržování pravidel a neplatné registraci bude účasník vykázán/nevpuštěn do/z herního prostoru bez nároku vrácení vstupného
 
Organizátor se zavazuje k tomu,že pokud na místě registrace nedodá každému účastníku slíbené herní podklady (ID cards ISAF,registracni pasku,mapy,scenar,...) bude daný účastník vpuštěn na akci bez zaplacení herního poplatku

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Obecná pravidla

 

1.) Každý je na akci na vlastní nebezpečí
 
2.) Vybavení ochrannými pomůckami (brýle, mřížka, plynová maska) je povinné. Jejich nepoužívání je na vlastní riziko. Za případná zranění takto vzniklá nese zodpovědnost sám postižený, nikoliv protivník, který jej zasáhl. Zásah do brýlí či masky je platný (neplati pro offzone)
 
3.) Není-li uvedeno jinak, bojové akce se nepřerušují na noc, z důvodů počasí či jiné nepředvídatelné události. Jednotky se přesunují na vlastní riziko (příjezd/odjezd/odsun raněných), kdykoliv mohou být volně napadány. Přerušit bojovou akci je oprávněna pouze pořádající jednotka, v krajní nouzi i každá jiná, a to jen za zcela mimořádných okolností (závažná zranění, zásah Policie ČR...)
 
4.)Jako munice je povoleno používat pouze 6mm BB plastové kuličky. Jako zbraň je povoleno používat airsoftové makety. Typ zbraně nerozhoduje.
 
5.) Pyrotechnika - zákaz
 
6.) Užívání světlic je povoleno, viz výše, ale ne na přímou střelbu.
 
7.) Je zakázáno užívat výbušniny jinak, než ve shodě s návodem k obsluze.
 
8.) Zásah do jakékoliv části těla je platný. 
 
9.) Zásah do zbraně není platný. 
 
10.) Zásah do výstroje kryté konturou těla je platný. Zásah do jakékoliv části výstroje, která zřetelně přesahuje obrysy těla, není platný. Typ výstroje nerozhoduje. Sporné případy je třeba řešit lepší trefou. 
 
11.) Zásah odraženou kuličkou není platný
 
12.) Zásah omylem vystřelenou kuličkou je platný (friendly fire)
 
13.) Střelba (ale i míření zbraní) na nezúčastněné civilisty v bojové zóně je přísně zakázána. Střelba na "mrtvého" bojovníka je zakázána. Jakýkoliv civilista operující s jednotkou se účastní akce na vlastní nebezpečí a střelba na něj je povolena. Je povinen se držet pravidel pro boj jako všichni ostatní.
 
14.) Použití vozidel jako dopravních a bojových prostředků je povoleno. Takové vozidlo musí vzhledem a konstrukcí odpovídat běžné vojenské technice. Z vozidla je povoleno vést střelbu a provádět bojovou činnost.
 
15.) Vozidlo je možné vyřadit pomocí improvizované nálože (nálož nesmí být na vozidlo  hozena), která exploduje v bezprostřední blízkosti vozidla (cca 0,5 metru),nebo hozením například např. pytliku s potravinařským barvivem.Takto vyřazené vozidlo je zničené, posádka musí opustit vozidlo a vést bojovou činnost mimo. Není-li uvedeno v instrukcích jinak, vyřazené vozidlo vyčká 1 hodinu mimo bojovou linii, poté se může opět zapojit do bojových akcí. Vyřazené vozidlo musí být po celou dobu viditelně označeno jako vyřazené.
 
16.) Tato pravidla platí pro každého bez výjimky, jejich znalost každým zúčastněným je věcí velitele jeho jednotky, který též ručí za své bojovníky.
 
 

Munice

 

 
17.) Každý účastník akce u sebe může nést pouze takové moužství kuliček,které má naplněno v tlačných zasobníkách (plati i pro pistole) nebo v jednom točném zásobniku (kulomet se pocita jeden bubnovy,krabicovy zasobnik),pro doplnění munice se musí vrátit zpět na HQ nebo zakladny talibanu kde si munici doplní (celkove množství není omezeno)
 
Zásahy / ranění
19.) Zásahy popsány již výše
 
20.) ISAF:raněný lehne na zem a hraje co nejverohodněji ranněného,přivolá Medika nebo mu bude přivolán,medik ma 5min na to aby ranněného ošetřil (co nejrealněji),po ošetření medikem je ranněnému zkracuje refresh na polovinu (tedy na 1 hodinu)
 
21.) ISAF:v případě že je na místě více jak 8 raněných,je třeba přivolat pararescue,kteří raněné dopraví na základnu a ošetří je,ranění jsou po doražení na základnu považováni za živé,neplatí pro ně žádný refresh
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Písemný souhlas zákonného zástupce s účastí na akci
 
vyplňte hůlkovým písmem čitelně
 
 
Souhlasím s účastí mého syna/dcery_______________________ na airsoftové akci konané dne 6.-8.4.2012 na soukromém pozemku airsoftový areál Nový Dvůr.Akce se účastní na vlastní nebezpečí.Svolavatel akce nenese zodpovědnost za případné ztráty,odcizení nebo zničení majetku zúčastněného,či případná zranění.
 
Jméno zákonného zástupce:_______________________
Bydliště:______________________________________
Datum narození:________________________________
 
V:_______________            Dne: _______2012                               Podpis:_______________
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Taliban


Povinna ustroj:
-kompletni civilní oblečeni
-mozno používat taktické vesty a nosné systémy libovolné barvy
-prizpusobte prosím svoje oblečeni co nejvice realne předloze

Úkoly:
-pašovat drogy z vyznačeneho mista do druhého (toto místo dostanete zakresleno az v mapě na místě)
-maji hledane osoby
-neustale škodit jednotkám ISAF


Tržiště/stánky
-do tržiště je pouze jedna vstupní cesta,brana je viditelné označena velkou ceduli
-každy stánek musi být opatřen vlastním dobře viditelný nazvem
-každy prodejce musi mít potvrzené povoleni k prodeji,ktere mu potvrdí Guvernér,to bude kontrolováno příslušníky ISAF
-vyvarujte se zde prosím střelby
-nachází se zde take dum Guvernéra a Afghánská národní armada (dále jen ANA)
-je limitovaný počet míst k prodeji,takže kdo si stánek postavi dříve ma obchody zajištěny
 

Náhledy fotografií ze složky Operace Lizard III - 7.-8. 4. 2012 Ralsko

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fotky

(Petr, 9. 4. 2012 20:39)

http://pz82.rajce.idnes.cz/Operation_Lizard_2012

fotky

(Máca, 8. 4. 2012 19:29)

Jak s fotkama? udělaáme nějakej centrální sběr a pak to někam vykopnem najednou, nebo každej zvlášť??

Re: fotky

(Petr, 8. 4. 2012 20:02)

Já to asi dám na rajče jako obvykle, jakmile to bude, dám opět odkaz.

Re: Re: fotky

(Batman, 8. 4. 2012 20:28)

Jo, Radar na rajče už svoje dal, tak pak dám odkazy, z mejch fotek udělám výběr a nahraju je přímo sem, jako vždy

Re: fotky

(radar, 8. 4. 2012 20:26)

Zde jsou moje foto a videa
http://127radar127.rajce.idnes.cz/Lizard_2012/

Re: fotky

(bomber, 9. 4. 2012 15:20)

http://petrvoltr.rajce.idnes.cz/Lizard_III

Artur

(Máca, 4. 4. 2012 8:30)

Bude potřeba ještě pořešit(koupit) palivo do artura(techničák a olej - stačí v pátek mezi 12-15h v novachemu) a nějakou plachtu na převoz(ty co jsem daroval já, jsou na maděru)..

Re: Artur

(Batman, 4. 4. 2012 9:10)

Taky jsem nad plachtou přemejšlel, zkusím se stavit v pátek ráno v inzatu a uvidím co tam maj...

Re: Re: Artur

(Máca , 4. 4. 2012 15:46)

Takže prostor je ještě větší než minule, tak bychom měli vzít alespoň 20litrů paliva.

Re: Re: Re: Artur

(Batman, 4. 4. 2012 15:51)

No ja bych to zas neprehanel, nakoupil bych 10, max 15 litru, zas loni jsme jezdili extremne hodne... kdyztak se da zajet na benzinku kdyby to nahodou nestacilo, ale to se muzem dohodnout v patek..

cvičné nože

(Máca, 29. 3. 2012 21:41)

morris má nově cvičé plastové nože za 98kč, já osobně bych si pro něj před lizardem zajel, ideálně, kdyby chtěl ještě někdo..

Re: cvičné nože

(BAtman, 29. 3. 2012 21:44)

Jestli tam pojedes, beru jeden.

Myslim ze takova vec se nam v budoucnu urcite neztrati a bude se hodit.

Re: Re: cvičné nože

(Petr, 29. 3. 2012 22:05)

Nepředpokládám že by nějak zásadně záleželo na tvaru a provedení, takže já plastový nůž mám...

Re: cvičné nože

(Novas, 3. 4. 2012 19:18)

Taky si jeden vemu

Re: cvičné nože

(Máca, 3. 4. 2012 20:41)

Vzhledem k tomu, že je nemá skladem v černilově, tak jsem objednal 5ks z netu, takže mám 4 kusy na prodej po 130kč.

?

(Radar, 2. 4. 2012 12:46)

Berete nekdo Propanbutanovou bombu?Mohl bych vzít na ní vařič a kotlík

Re: ?

(Máca, 2. 4. 2012 17:43)

Novas jí myslím bere a pokud vím tak ste se na tom minule domlouvali, že ty vemeš vařič a kotlík a on bombu:)

Re: Re: ?

(Radar, 2. 4. 2012 19:15)

Ok, Nevím tak se radši ptám :D

dotaz

(michal, 1. 4. 2012 12:19)

je nekde nejaka mapa? na tom odkazu co tam maj neni nic videt

Re: dotaz

(Batman, 1. 4. 2012 15:01)

Zatim jsem si niceo nevsim, ale budou je davat urcite pri registraci... kazdopadne by se mela mapa objevit, snad to tenhle tejden bude