Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mogadisho 2010 - 29.-30.5. 2010 Milovice

24. 5. 2010
MOGADISHO 2010


Report očima Batmana:

První den jsme měli za úkol, jakožto jednotky US, vytvořit ve městě předsunuté stanoviště a lokalizovat generala Aidida. Zvrhlo se to v opakované útočení na zapikovaný somálce v panelácích s minimálními úspěchy a postupem, ktré trvalo od cca 11:00 do 17:30, kdy jsme to vzhledem k materiálním, fyzickým i psychickým ztrátám pro ten den zabalili. Dost času jsme trávili na mrtvolišti, málokdo z nás si vůbec zastřílel, natož někoho trefil. Nadruhou stranu jsme si protrénovali komunikaci RFkem, plnění rozkazů velitelství, koordinaci postupů s dalšími týmy a trošku jsme si i zajezdili v naší skvělé technice. Večer jsme u ohně utužovali kolektiv :)

V neděli jsme se vydali jako skupina UN s dvěma obrněnýma vozidlama (BRDM-2) na záchranu 4 týmů ve městě. Postup s vozidly, krytí za nimi a čištění cesty bylo vynikající, člověk se zas něco přiučil a něco vyzkoušel, prostě celkově byla neděle vydařenější než sobota. Hlavním problémem ale byla absence somálských jednotek v prostoru. Krom přestřelek s jednotlivci ukrytými náhodně po barácích chyběl pořádný útok, dokonce i týmy "uvízlé" ve městě hlásili nulovou aktivitu. Po vyzvednutí předposledního týmu - velitelství - jsme dostali rozkaz pěšky vyzvednout poslední tým. K nim jsme dorazili bez problémů, ale po cestě zpět nás zdecimovala palba somálců. Následoval postup zpět městěm až do bodu hlavní základny a konec akce (neděle cca 13:30).

Velmi kladně hodnotím snahu organizátorů, zázemí akce a velení US, negativně hodnotím hru somálců, hlavně v neděli. V sobotu se na nás vyřádili a stříleli nás při našich snahách dobýt dané budovy po desítkách a vypadalo to, že se tím většina nabažila a po sobotě odjela, nebo nevím... V neděli nehráli somálci prakticky nic, což je škoda, kazili tím hru všem, zvláště nám, protože jsme měli konečně dobrou šanci si zastřílet a za tu sobotu jim to vrátit :).




---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------

Akce je lehce inspirovaná filmem Černý jestřáb sestřelen . Jedná se o pohodovou scénářovou a dost střílecí akci .

Kde ????  Boží Dar u Milovic

Kdy ???  No přeci poslední víkemd v květnu .

Za kolik ? 250 somálci , 350 US Boys.

Co za to mimo akce ??  Pronajmuté město Boží Dar , voda , toalety , lehká i těžká kolová technika .

Kolik nás tam bude ?? Loni bylo cca 160 účastníků .

A CO NA SEBE ??

Somálci .. civil  , hábity atd ... NE MASKÁČE , ZÁKAZ PŘILEB A VOJENSKÝCH POKRÝVEK HLAVY !!!!

US .. doporučeny jsou US  pouštní maskáče a ústroj alá film ... ale je to airsoft tudíš ústroj neomezujeme jen doporučujeme . Každopádně za US jedou všichni v kompletní výstroji libovolné armády.

Prosba .. v neděli znovu pojedou zachranovat US boys pákistánští UN proto prosíme všechny kteří mají modré UN doplnky aby si je vzali sebou . Na neděli potřebujeme mimo US BOYS i UN !!!! Děkujeme .

A ZNOVU PLATÍ .... JAKÉ SI TO UDĚLÁME TAKOVÉ TO BUDEME MÍT ..  VEZMĚTE SI SEBOU FAIR PLAY A DOBROU NÁLADU !!!!!


INFO k akci Mogadisho 2010

Jedná se o pohodovou střílecí akci .   Příjezd doporučen v pátek tak aby jste stihli páteční "utužování mezilidských vstahů" . Začátek akce v sobotu cca 9 hod. ( budíček 8 hod .)

Většina akce se odehrává ve městě Boží Dar. Proto zbraně volte tak aby jste brali v potaz to že většina bojů bude v zastavěné oblasti a CQB.

Konec akce v sobotu cca 19 hod. Večer utužování mezilidských vstahů , konzumace pečeného prasátka (nebo kýty podle počtu účastníků) .

Neděle začátek akce 8 hod (budíček 7 hod)  konec cca mezi 12 -13 hod.

Město Boží dar bude pronajato jako vždy i na celou neděli tudíž kdo z účastníků by se chtěl zdržet déle např. na týmové cvičení atd . může a to naprosto legálně (výhoda je že vás nikdo nemůže vyhodit atd.)


...............................................................................................................................................................................................................................

BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA

 

 1.Hráč je povinen mít nasazeny ochranné brýle, popřípadě obličejový štít, po celou dobu trvání akce. Vyjímkou je prostor OFF ZONA, který je náležitě označen a určuje ho pouze pořadatel akce.

2.V prostoru OFF ZONA je zakázáno manipulovat se zbraní, vyjma prostoru určeném k servisu zbraní, zbraň je zajištěná a pokud je to technicky možné má vyjmutý zásobník. Střelba je povolena pouze v prostoru zkušební střelnice, která je taktéž určena a vyznačena pořadatelem.

3.Hráč je povinen být vybaven reflexní vestou, případně jinným nezaměnitelným reflexním předmětem, a to za účelem označení nehrajícího hráče, nebo hráče zasaženého (mrtvola), takto označený hráč nesmí střílet, nebo jinnak zasahovat do hry.

4.Hráč je povinen dbát na bezpečnost sebe i ostatních hráčů, jakož i ostatních osob pohybujících se v herním prostoru. Pohyb nehrajících „civilních“ osob v herním prostoru je nutné bezodkladně ohlásit organizátorovi akce, jakož o této skutečnosti informovat další nejbližší hráče. Na tyto osoby je přísně zakázáno střílet a mířit na ně.

5.Je přísně zakázáno ničit soukrommý či veřejný majetek, případně s ním nakládat jinným nevhodným způsobem.

6.Hráči jsou povinni uposlechnout příkazů a instrukcí organizátora akce, jakož i osob zmocněných organizátorem akce k výkonu organizační služby. Osoby vykonávající tuto činnost jsou označeny dokladem jehož vzor je vystaven v OFF ZONĚ. Někteří organizátoři akce jsou zároveň jejími účastníky, pokud však mají nasazenu reflexní vestu a průkaz pořadatele je zakázáno je jakkoli omezovat. Všichni hráči jsou povinni poskytnout pořadatelům náležitou součinnost při výkonu pořadatelské služby.

7.Účastníci akce jsou povinni se chovat slušně a ohleduplně, vyjímkou může být role hráče, avšak i tak je účastník akce povinnen dbát na bezpečnost.

8.Jakékoli zranění během akce je třeba nahlásit pořadateli akcea zraněnému poskytnout první pomoc, popřípadě jej dopravit do OFF ZONY, nebo přivolat RZP.

9.Každý hráčje povinnen být označen dokladem o registraci ke hře a to po celou dobu trvání akce.

10.Akce se mohou zůčastnit pouze osoby starší 15 let .

11.Každý účastník akce je povinen neprodleně nahlásit pořadateli akce porušení těchto pravidel a pokud tobude možné označit přestupce .

12. Na této akci je zákaz pyrotechniky .

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

video z mogadisha

(Máca, 1. 6. 2010 16:30)

http://www.youtube.com/watch?v=Gc7CASWNLuE

Re:pája

(Luckyno, 27. 5. 2010 18:21)

nevyhrozuj:D

účast

(Pája, 27. 5. 2010 17:12)

tak taky jedu...

Yes sir!!

(Luckyno, 27. 5. 2010 16:25)

jasne...este ho musim nechat doma vyplnit:-)

Pro Luckynu:

(Máca, 27. 5. 2010 7:45)

Musiš jet už s první skupinou, já už sem plnej(já, Mára, Radar a Vašek). Tak se snaž si to zařídit.. A ten formulář v pátek vem, strč ho do vesty do tý admin kapsy a už ho z ní nevytahuj(jen na akcích, kde bude potřeba). Voz ho sebou všude, i na tréningy, tím nic nezkazíš.

Odjezd

(Luckyno, 26. 5. 2010 21:21)

Ještě nevim jak to stihnu ale na 90% s 1.skupinou takovej dotaz jestli si mam brat neco ssebou z kucharskyho nadobicka...

Formulář

(Luckyno, 26. 5. 2010 17:52)

Jo neni problem leží mi doma na stole ale jestli tě můžu batmane požádat napiš mi v pátek tak ve 4 sms abych na něj nezapomel...(skleroza jak prase)Predem ti dekuju

....

(bomber, 26. 5. 2010 10:56)

to me nedoslo, ja sem psal ze jet nemuzu, od ted bomber

Batman

(Formulář pro nezletilé členy týmu, 26. 5. 2010 9:33)

Formulář je ke stažení na této adrese:

https://asvitezna.estranky.cz/archiv/uploaded/2

jsou to dvě strany, kdo tak ještě neudělal (Vašek), tak vytisknout na jeden list, nechat vyplnit a podepsané odevzdat Márovi.

Pro madší 18let

(Máca: , 26. 5. 2010 2:37)

Takže dnes sem volal organizátorovi Mogadisha a můžou jet všichni mladší 18let(jmenovitě Luckyno, Radar i Vašek J.).. Avšak je potřeba mít sebou řádně vyplněný formulář a podepsaný rodičů.

Pro Petry:

(Máca, 26. 5. 2010 2:34)

Bylo by dobré, kdyby jste se nějako rozlišovali když píšete na stránky.. Třeba Petr V. a Petr Z. .. Zatím sem pochopil, který z Vás, co psal. Ale v budoucnu by tomu tak být nemuselo, takže radši předejděme zbytečným nedorozumněním..

Akce

(Petr, 25. 5. 2010 21:11)

Jedu, k dispozici mám auto.

Jedu

(Novas, 25. 5. 2010 8:47)

Samozřejmě se zůčastnim...bych vám chyběl..
Barkas snad dojede.

Akce

(Radar, 24. 5. 2010 18:39)

Jedu!

ucast

(Petr, 23. 5. 2010 23:39)

tak bohuzel na akci nemuzu, budu muset tvrdnout v praci

Odvoz

(Luckyno, 20. 5. 2010 18:30)

Máco vzal bys mě teda do auta pls???dik předem Luckyno

bohužel

(Radar, 20. 5. 2010 11:41)

Na akci nemůžu je až od 15let a nemám peníze:(...

RE: Šáfa

(Batman, 20. 5. 2010 10:26)

Dík za tip a za přání :) sám sem zvědav, co z toho bude...

Jedu

(Radar, 18. 5. 2010 5:57)

Jedu můžu už od pátku(máco vezměš mě do auta?)

Rada

(Šáfa JGB322, 17. 5. 2010 19:21)

Pokud bude akce ve stejném duchu jako letošní Afgánistán cca před 3ma tejdnama, tak od tý akce nečekejte tolik co je napsanýho ve scénáři. I když může se to změnit, to ovšem uvidíte vy sami, užijte si to